STYLEDWAY-20200706-020.jpg

Stappenplan

Het aankoopproces in 7 stappen

In Nederland

1

Het kennismakingsgesprek is vaak de eerste stap. Tijdens zo’n gesprek maken we kennis met elkaar en kan ik je woonwensen in kaart brengen

Intake

Bezichtigen

2

Is er interesse in een bepaalde woning? Dan plan ik zo snel mogelijk een bezichtiging in (samen of desnoods alleen). Na de gezamenlijke bezichtiging zet ik alle voor- en nadelen op een rijtje en bespreken we de mogelijkheden met betrekking tot de onderhandelingen en de ontbindende voorwaarden, die voor jou van belang zijn. Nog steeds geïnteresseerd? Dan ga ik verder aan de slag, zo niet, dan kunnen we (samen) verder op zoek gaan.

Na het bestuderen van alle stukken, het juridisch onderzoek en het referentie-onderzoek kan ik de waarde inschatten van de woning en advies geven over de aankoopstrategie.

Advies

3

In nauw overleg met jou, voer ik de onderhandelingen en/of breng de bieding uit, afhankelijk van welke biedingsprocedure gehanteerd wordt door de verkopende partij.

Onderhandelen

4

Koopovereenkomst

5

Zodra er overeenstemming is bereikt over alle aspecten van de koop, stelt de verkopende makelaar de voorlopige koopovereenkomst op. Omdat deze makelaar alleen de belangen van de verkoper behartigt, controleer ik de overeenkomst en neem deze met je door, zodat jij precies weet waarvoor je tekent.

Inspectie

Vlak voordat de notariële overdracht plaatsvindt bij de notaris, vindt de eindinspectie van de woning plaats. We lopen samen door de woning om te zien of alles wordt opgeleverd zoals afgesproken en overeengekomen in de koopakte. Mocht dat niet zo zijn, dan adviseer ik welke stappen er ondernomen kunnen worden. Is de inspectie akkoord, dan gaan we naar de notaris om de eigendomsakte te tekenen en de sleutels in ontvangst te nemen.

6

7

Overdracht

Hét officiële moment is het tekenen van de eigendomsakte bij de notaris. Deze neemt nog één keer de stukken met je door en vraagt beide partijen hun handtekening onder de notariële akte te zetten. Dan gaan de sleutels over van de oude naar de nieuwe eigenaar, een feestelijk momentje!

Meer weten?  Neem hier vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie.

 
STYLEDWAY-20200706-018.jpg
STYLEDWAY-20200706-022.jpg
STYLEDWAY-20200706-019.jpg
Logo AM zwart (zonder tekst + transparan